FACEBOOK
KOSTKA RÁDIO
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ
VIRTUÁLNÍ PROHLÍDKA
Vyhledávání
 
 
ÚvodKostka školaAktualityKostka školaInformace k výuce nematurantů od 8.6.2020
 
 
 

Newsletter

 

Chcete dostávat do Vaší e-mailové schránky informace o zajímavých akcích, které chystáme na Kostka škole? Zadejte níže Váš e-mail.

 

 

 
 

Nenudíme se!

 
KOSTCA®
Lyžařský výcvik 2011
Berlín
2019-09-25 Středoškolský atletický pohár
Francie - projekt Comenius
Exit tour 316
2023-17-03 Lyžařský výcvik - druhý termín

Informace k výuce nematurantů od 8.6.2020   

05.06.2020

Milí studenti.

Máme za sebou první týden června. Ministerstvo školství na svých stránkách zveřejnilo některá opatření týkající se uvolňování protiepidemiologických opatření ve školách. Posílám Vám tedy informace k tomu, jak proběhne závěr letošního školního roku na naší škole.

Vláda rozhodla, že:

V současné době již naplno běží ve škole maturitní zkoušky, za námi jsou didaktické testy a praktické maturity, příští týden proběhnou přijímací zkoušky pro žáky devátých a sedmých tříd ZŠ, a od 15. 6. zahajujeme ústní maturitní zkoušky, které skončí poslední týden v červnu. Uvádím to proto, že vláda současně rozhodla, že existuje:

Z uvedeného je patrné, že školy nemohou organizovat běžnou výuku podle rozvrhu, navíc ve třídách je povolen maximální počet patnácti studentů. V kombinaci s tím, že probíhají maturitní zkoušky, přijímací zkoušky, a ještě je třeba případné třídy půlit, jsme ve vedení školy dospěli k závěru, že limitujících faktorů je příliš, aby řízené setkávání se ve škole pouze za účelem socializace studentů mělo smysl. Navíc jsme škola se studenty žijícími od Košic až po Františkovy Lázně, a nutit studenty cestovat na velké vzdálenosti kvůli třídnické hodině považujeme za nerozumné.

Resumé: Na Střední škole Kostka bude i v období 8. 6. - 30. 6. 2020 nadále probíhat distanční výuka (výuka na dálku) tak, jako doposud. Pokud si studenti s některým vyučujícím dohodnou osobní konzultace ve škole, samozřejmě je umožníme za dodržení předepsaných hygienických pravidel.

Druhé pololetí letošního školního roku bylo v historii našeho státu zcela mimořádné, nicméně i tak se chceme se všemi studenty ještě potkat a důstojně se rozloučit před prázdninami. Jestliže zůstanou v platnosti omezení počtů studentů ve třídě, pak předávání vysvědčení proběhne po menších skupinách v pondělí a úterý 29. a 30. 6. od 8.00 hod. O přesné organizaci Vás budeme včas informovat.

 

Srdečně zdravím,

Karel Kostka, ředitel školy

 

P. S. Jistě Vás zajímá, jak proběhne závěrečná klasifikace za pololetí. I zde musíme vycházet z ministerského nařízení, které uvádí:

1) K určení výsledné známky studenta ve 2. pololetí školního roku 2019/2020 mohou sloužit známky získané před zrušením výuky, podklady pro hodnocení získané v průběhu online výuky a/nebo známka udělená na konci 1. pololetí školního roku. 

2) Podklady pro hodnocení získané v průběhu online výuky lze použít pouze za určitých podmínek, protože účast studentů v online výuce je dobrovolná a hodnocení práce studenta v průběhu online výuky nemůže vést k celkově horší závěrečné známce studenta v daném předmětu. 

3) Hodnocení práce studenta v průběhu online výuky má tzv. formativní charakter, což je označení používané pro hodnocení mapující individuální průběh učení studenta a takové hodnocení není kompatibilní s obvyklým známkováním, které reprezentuje typ tzv. sumativního hodnocení (popisuje nikoliv průběh učení ale jeho výsledek).

 

 

 

 

 

 
 
 

O škole

 

Navigace

 

Kontakt

 

Odkazy

Střední škola Kostka je certifikovanou školou v rámci mezinárodního programu IES (International Education Society) a již více než 10 let má jako jedna z mála českých středních škol přidělený hodnotící rating BBB tj. VYSOCE ERUDOVANÁ A PROFESIONÁLNĚ VEDENÁ INSTITUCE.

Více zde

Střední škola Kostka s.r.o.
Pod Pecníkem 1666
75501 Vsetín
Zlínský kraj
 

 

 

IROP

 

OP JAK

 

 

 

 
 

© 2016 | kostka-skola.cz

FACEBOOK
KOSTKA RÁDIO
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ

Kalendář akcí

březen 2024
 
po
út
st
čt
so
ne
 
 
 
 
 1
2
 3
 4
 5
6
 7
 8
 9
 10
 11
12
 13
 14
 15
 16
 17
 18
19
 20
 21
 22
 23
 24
 25
26
 27
 28
 29
 30
 31